Wednesday, May 13, 2015

«Άγιος Σάββας» εναντίον Αγίας Βαρβάρας


Πολύ λίγες είναι οι τυχερές ελληνικές οικογένειες που δεν έχουν σχέση άμεση ή έμμεση με τον καρκίνο.

Με μια κυβερνητική απόφαση χριστιανολαϊκιστικής έμπνευσης, ένα από τα μεγαλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία, ο Άγιος Σάββας θα φιλοξενήσει το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Ο «Άγιος Σάββας», ως νοσοκομείο που περιθάλπει καρκινοπαθείς με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, όντως χρειάζεται τη συνδρομή της Αγίας Βαρβάρας, αφού μόνο ως «θαύμα» μπορεί να ερμηνευθεί η λειτουργία ενός νοσοκομείου που δεν έχει γιατρούς και ειδικευόμενους γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, αναγκαίο υλικό και ειδικό προσωπικό για την ανάλυση των βιοψιών.

Εκεί που η Πολιτεία σιωπά και παραμένει αδρανής, σε μια χώρα που το σύστημα υγείας νοσεί και αδυνατεί να παρέχει ειδικές υπηρεσίες για τους καρκινοπαθείς και τους πάσχοντες σε προχωρημένο στάδιο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζουν πολιτικά παιχνίδια με το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη για την μάχη με την επάρατο νόσο.

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που δεν έχει οργανωμένα εθνικά προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Μετά την ελπίδα που έρχεται, τώρα έρχονται και τα θαύματα. Είναι άλλο η πίστη, η επιμονή, το κουράγιο και άλλο η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων.

Η θλιβερή ασέβεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε ασθενείς και γιατρούς πλήττει τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Άνθρωποι που δίνουν την μάχη με το χρόνο μέρα τη μέρα και οι θεραπευτές τους που δουλεύουν νυχθημερόν σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν ανακουφίζονται με την περιφορά λειψάνων.

Αν αυτή είναι η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το σύστημα υγείας, δηλαδή η επίκληση στα θεία για την αντιμετώπιση των δραματικών προβλημάτων των νοσοκομείων, τότε καλό είναι με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να ορίσουν στις θέσεις των διοικητών νοσοκομείων, κληρικούς. Αν είναι και κομματικοί υποστηρικτές τους ακόμα καλύτερα.

Κάθε χρόνο, χάνουν τη μάχη με τον καρκίνο περίπου 23.000 άτομα. Όσο μια πόλη μεσαίου μεγέθους, δηλαδή.

Αυτή η πικρή αλήθεια υπαγορεύει να είμαστε όλοι ταπεινοί απέναντι στο πρόβλημα.

Αυτοί δε που κυβερνούν, ταπεινότεροι.

Πηγή: efsyn.gr

No comments:

Post a Comment