«Ο Πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα στην παραπλάνηση»


Όπως μάθαμε από την χθεσινή συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού, ο κ. Ντράγκι, σε συνεννόηση με "συντηρητικά κέντρα" που ήθελαν την Ελλάδα χωρίς συμφωνία την 20η Φλεβάρη, παραπλάνησαν τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών.

Στις 18 Φεβρουαρίου η ΕΚΤ υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει το όριο για τα ελληνικά ομόλογα στο 15%, όταν υπογραφεί η συμφωνία. Τελικά, όταν στις 20 Φεβρουαρίου αποκτήσαμε συμφωνία, διαπιστώσαμε μετά λύπης μας ότι η ΕΚΤ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της, ούτε βέβαια η κυβέρνηση διαπίστωσε εγκαίρως ότι έπεσε θύμα πλάνης.

Για τρεις μήνες, λοιπόν, στην κυβέρνηση γνώριζαν ότι δεν έχουν εξασφαλίσει χρήματα για τη χώρα (μήπως γι' αυτό δεν έφεραν ποτέ τη συμφωνία στη Βουλή;), ενώ ταυτόχρονα διαμήνυαν στην ελληνική κοινωνία ότι διαπραγματεύονται σκληρά κατ' εντολή της νωπής λαϊκής εντολής.

Χθες -δια στόματος Πρωθυπουργού- μάθαμε ότι τελικά για τρεις μήνες η κυβέρνηση από πλάνη (;) ακολουθούσε λανθασμένη διαπραγματευτική γραμμή.

Δυστυχώς, η κυνική ομολογία του Πρωθυπουργού δεν είναι σανίδα σωτηρίας.

Έχουν τεράστιες ευθύνες, για το γεγονός ότι με την δημιουργική τους ασάφεια κατάφεραν και σαφείς μεταρρυθμίσεις να μην προτείνουν και να “στεγνώσουν” την χώρα.

Εν γνώσει τους υπονόμευσαν την διαπραγματευτική θέση της χώρας.

Ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός, ο στραγγαλισμός της οικονομίας και η απουσία επενδυτικών δραστηριοτήτων δεν είναι διαπραγματευτικά όπλα, είναι τα αποτελέσματα των ερασιτεχνικών και εθνικά επιζήμιων χειρισμών της κυβέρνησης.

Είναι η “λευκή πετσέτα” μιας κυβέρνησης που είναι στριμωγμένη στα σχοινιά και θα εξαναγκαστεί σε συμφωνία, με χειρότερους όρους απ' ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει τρεις μήνες πριν.

Το δε αδιέξοδο της πολιτικής τους, που θα οδηγήσει σε μια μη επαρκή συμφωνία, τώρα το “βαφτίζουν” δημοψήφισμα.

Τελικά, αν κάποιος παραπλανήθηκε, είναι ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Γενάρη.

Μηλαπιδης Νίκος

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 comments: